Mjällby TIFO

Visuellt ansvariga

Om Mjällby TIFO

Mjällby TIFO, nedan kallad tifogruppen, är en fristående läktargruppering som bildades 2012. Tifogruppen bildades med syftet att lyfta och utveckla det visuella stödet på Mjällby AIF:s läktare genom diverse läktararrangemang och koreografier, så kallade tifon. Tifokulturen är utbredd och finns i många av världens länder, ursprungligen från Italien och Sydeuropa, och är idag ett av svensk läktarkulturs starkaste signum. Det finns många olika former av tifon och vanligtvis presenteras dessa för både spelare och övrig publik inför avspark och i samband med inmarschen.

Tifon har funnits på Mjällbys läktare sedan början av 2000-talet, men det var först efter tifogruppens bildande som det tog fart på riktigt. Tifogruppen arrangerar nu årligen mellan 5-10 koreografier av olika storlek, allt från bara klacksektionen till hela Strandvallen, men även på bortaplan. I samband med tifogruppens jubileumsår 2022 presenterades ett nytt tifo var tredje match, vilket gör det till den tätaste och mest avancerade tifosäsongen någonsin.

Precis likt Sillastrybarna är Mjällby TIFO helt politiskt obundna och arbetet som grupperingen lägger ner är helt ideellt. Tifoverksamheten finansieras genom insamlingar tillsammans med Sillastrybarna där varenda krona är värdefull.

Stötta Mjällby TIFO!

Swisha valfritt belopp till 123 100 69 23 och märk betalningen med ”TIFO”